Foto: Sarah Duif Fotografie

Over onze Bruiloft

Dit is ons verhaal.

Het begon bij ons al vrij vroeg wat het plannen van onze bruiloft betrof. In 2014 gingen we al vaak naar trouwbeurzen en langzaam maar zeker werd voorzichtig duidelijk wat ons thema zou worden. We hadden een bepaald beeld voor ogen, iets dat naar ons idee nog maar weinig was gedaan door anderen.

Omdat Sander en ik allebei enorm creatieve geesten zijn hadden we een duidelijk beeld van hoe het moest worden. We konden daardoor ook makkelijk online vinden wat we nodig hadden, maar het hielp natuurlijk ook dat we al zoveel jaren van tevoren bezig waren met plannen! Samen hebben Sander en ik tot in de kleinste details alles uit zitten werken. Dat is wel een hoop werk, en we weten zeker dat er vast meer bruidsparen zijn die daartegenaan zijn gelopen. We hebben heel veel dingen zelf aangeleverd, zoals de decoratie.

About our Wedding - cutting the wedding cake

Foto: Sarah Duif Fotografie

Onze bruiloft had echter nooit zo’n goed succes kunnen worden zonder de hulp van een goed team aan geweldige mensen! Voor de foto’s hebben we voor Sarah Duif gekozen. In 2014 had ik een fotoshoot in gothicstijl van haar gezien en ik was meteen verkocht! Onze bloemist, Mooi Anders, kon ons precies bieden wat we voor ogen hadden. Al die jaren geleden in 2014 waren we al bij Boerderij Langerlust in Amsterdam geweest om te kijken. Uiteindelijk is dat na veel andere locaties te hebben bekeken ook onze daadwerkelijke trouwlocatie geworden! Onze ceremoniemeester Bazilia Lede is een pittige dame die alles fantastisch onder controle had. Zonder haar was ik absoluut een bruidzilla geworden! Ik kan met haar lezen en schrijven en ik ben haar ontzettend dankbaar dat ze alles zo moeiteloos in de smiezen heeft gehouden. Heel veel mensen denken meteen dat een weddingplanner of ceremoniemeester heel duur gaat zijn, maar Bazilia heeft bewezen dat dat helemaal niet nodig is! Er zijn genoeg dure ceremoniemeesters, maar goed zoeken wordt uiteindelijk goed beloond.

Het organiseren van een bruiloft gaat niet zonder slag of stoot.

We hebben ons voor de kleuren gehouden aan bordeauxrood, roze en zwart. Afgemaakt met een vleugje gothic en een vleugje vintage was het helemaal ons ding! Het vinden van het perfecte trouwpak heeft nog best lang geduurd, maar uiteindelijk zijn we er toch in geslaagd. Voor mijn trouwjurk was het ook geen makkelijke zoektocht. Ik had meerdere jurken gepast en toen ik dacht mijn droomjurk te hebben gevonden ging het gruwelijk mis… Ik was per ongeluk niet goed opgemeten in de winkel en kreeg een te kleine jurk in handen, terwijl ik mijn maat wel goed had doorgegeven. Toen stond ik daar met een jurk in maat 38/40 terwijl ik echt een grotere maat nodig heb! Ik was zo in paniek dat ik met mijn mond vol tanden stond en in alle stress die jurk heb meegenomen. Dat was dus mooi een fout van €1000! Gelukkig kende mijn moeder via een vriendin een coupeuse die bereid was om mijn trouwjurk helemaal op maat te maken. Die jurk heb ik uiteindelijk van mijn ouders gehad, echt superlief! Dat was ook echt mijn droomjurk.

Foto: Sarah Duif Fotografie

Kennelijk heeft het zo moeten zijn dat die andere jurk per ongeluk te klein was gemaakt! Om mijn outfit af te maken heeft Zhen Zhu ons voorzien van een schitterende sieradenset van zachtroze zoetwaterparels. Op onze speciale dag stond ik daar met een prachtige zachtroze choker, armband en oorbellen te stralen in de mooiste jurk die ik me kon voorstellen, in zachtroze killer heels die perfect bij de parels pasten. Die had ik laten verven bij Bridal Lounge. Al met al was het plannen van onze bruiloft een lange rit, maar wel een heel dankbaar proces. Als de grote dag er dan eenmaal is kun je eindelijk genieten van waar je al die tijd zo hard voor hebt gewerkt, en weinig dingen zijn mooier dan zien hoe het allemaal bij elkaar komt. En met dank aan Leanne Vink hebben we een geweldige trouwvideo die nog lang als aandenken kan dienen, omdat we op die manier onze heerlijke dag keer op keer kunnen herbeleven.